Xantala

  • escuela educacion libre xantala

Xantala és una associació sense ànim de lucre, Constituïda per un grup d’educadores i famílies. Té com a finalitat l’acompanyament respectuós de la criança, basant-se en els principis de l’educació lliure. Se centra en l’etapa infantil, des dels 2 fins als 6 anys.

La nostra principal proposta és la d’acompanyar el lliure desenvolupament dels processos evolutius de les criatures. Entenem l’espai educatiu com un lloc perquè les nenes i nens puguin relacionar-se i conviure entre iguals, així com una oportunitat per a les famílies de teixir xarxes entre elles.

Aquesta associació familiar neix el 2006 com un proposta alternativa a les llars d’infants tradicionals i a l’etapa d’infantil escolar.

Les famílies, les acompanyants i totes les persones que en aquests anys han participat en el projecte l’han anat nodrint d’idees, aportacions, experiències i coherència durant la seva trajectòria.

Xantala és, per tant, un lloc de trobada i creixement tant per a les criatures com per a les seves famílies. Així, la seva pràctica es concreta en:

  • Oferir un plantejament educatiu amb pedagogia lliure i activa de qualitat.
  • Promoure espais per a la informació i formació de les famílies sobre diferents eines d’acompanyament a la criança de manera conscient i respectuosa.
  • Promoure la formació contínua en educació lliure i activa, a través de xerrades i tallers i creant espais de recerca i intercanvi.
  • Incentivar l’intercanvi amb altres entitats educatives afins.
  • Promoure el reconeixement legal de l’educació alternativa a través de la nostra implicació en la Xell (Xarxa d’Educació Lliure).

Actividades Extraescolares

 Activitats de tarda amb base en l’Educació Lliure per al curs 2020-21:

 


🤸Psicomotricitat relacional

Amb Joana Marquilles,  els dilluns de 17.15h a 18.30h per a infants de 3 a 4 añys


🧘‍♂️Yoga per a exploradors

Organitzat per Yoguitos, els dimecres de 17:15h a 18:15h per a infants d’1 a 3 anys


💃Pre-ballet amb mirada respectuosa

Amb Mariví Miranda, els dijous de 17.h a 18.h per a infants de 4 a 8 anys


🎨Expressió plástica en família 

Amb Glòria Vives, dos divendres al mes de 17h a 18.30h, per a infants a partir de 2 anys.

Blog

Portes Obertes Projecte d’Educació Lliure a Poblenou

Famílies estimades, el dimarts 21 de juliol a les 17h farem PORTES OBERTES per a presentar el nostre projecte d’educació lliure a Poblenou. L’Associació Xantala té com a finalitat l’acompanyament respectuós de la criança en tot el procés des de la concepció fins a l’accés de l’infant a l’Educació Primària, seguint les bases de l’educació …